Hlavní obsah

Další dreamliner musel nouzově přistát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Letoun Boeing 787 Dreamliner společnosti United Airlines musel kvůli potížím s olejovým filtrem přerušit úterní cestu z Denveru do Tokia a přistát v Seattlu. Jde o další z řady problémů nejmodernějšího dopravního letadla Boeingu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Seattlu nouzově přistál dreamliner kvůli problému s olejovým filtremVideo: Reuters

 
Článek

Boeing po sdělení United Airlines uvedl, že o problému s filtrem ví. Jeho technici už s United Airlines a dodavatelem motorů GEnx General Electric pracují na jeho řešení.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 787 Dreamliner společnosti United

Dreamlinery nesměly od ledna po čtyři měsíce do vzduchu kvůli potížím s bateriemi. Boeing systém baterií změnil, připustil ale, že se mu nepodařilo původní příčinu problémů zjistit.

Minulý týden dreamliner japonské letecké společnosti All Nippon Airways nebyl schopen nastartovat a další potíže hlásil konkurenční dopravce Japan Airlines. Tyto stroje ale využívají konkurenční motory Rolls-Royce. Tyto problémy řeší Boeing ve spolupráci s britským výrobcem motorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám