Hlavní obsah

Americké akcie dosáhly nového rekordu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americké akcie pokračovaly ve středu v dalším růstu, uvedla ve čtvrtek CNN. Nejvýznamnější index Dow Jones vzrostl ve středu o další 0,3 procenta den poté, co překročil rekordní hranici 15 000 bodů. Širší index S&P 500 vzrostl o 0,4 procenta a technologický Nasdaq od půl procenta.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Obrazovka ukazuje, že Dow Jones uzavřel na 15 056 bodech

Článek

Investory podle Joe Bella ze společnosti Schaeffers’ Investment Research povzbudily vyšší příjmy firem v prvním čtvrtletí, i když výnosy tak nerostly. O 67 procent společnosti kotovaných na S 500 byly příjmy nad očekávanými. Jsou mezi nimi firmy Whole Foods a Electronic Arts, Toyota oznámila vzrůst příjmů za celý rok 2013.

Reagují také na překvapivě dobré zprávy z trhu práce, kdy v dubnu přibylo 165 000 míst, což je o 15 000 více, než se čekalo.

Růst na amerických trzích byl středu silný, i když nebyla zveřejněna žádná významná americká ekonomická data, povzbuzující však byly údaje o čínském exportu a výsledcích německého průmyslu, řekl hlavní ekonom trhů společnosti Rockwell Global Capital Petrer Cardillo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám