Hlavní obsah

Norové vydají Student Agency autobus, řidiče dále vyšetřují

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Společnost Student Agency může očekávat brzký návrat svého žlutého autobusu, který zadržela v druhé polovině dubna i s osazenstvem norská policie. Jeho dva řidiče nicméně dál tamní policie vyšetřuje. Informaci Novinkám potvrdil mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Norská policie nám dnes (v pátek, pozn. red.) na základě naší žádosti potvrdila, že náš autobus již není déle zapotřebí pro vyšetřování a Student Agency si jej může převzít zpět,“ uvedl Ondrůj s tím, že autobus bude převezen zpátky do Česka a zařazen zpět do provozu.

Brněnská společnost podnikatele Radima Jančury se domnívá, že její autobus byl zneužit pro trestnou činnost. Dva řidiči jsou totiž nadále zadržováni norskou policií, která je vyšetřuje.

„Je to výstraha pro všechny podobné dobrodruhy, kteří by takto chtěli páchat trestnou činnost a porušovat zákony a nařízení zaměstnavatele," sdělil Jančura.

Jak upřesnil ve čtvrtek pro Novinky zástupce tiskové mluvčí ministerstva zahraničních věcí Karel Šrol, celá záležitost se udála 20. dubna. „Dva řidiči byli zadrženi kvůli závažnému narkotickému činu a vzati do vazby,“ informoval Šrol, podle něhož by se mělo jednat o čtyřtýdenní vazbu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám