Hlavní obsah

Analýza: průměrná mzda klesla pod 23 500 Kč, nejlépe platí zahraniční firmy

Novinky, pit
Praha

Průměrná mzda v letošním prvním kvartále v porovnání se stejným obdobím loňského roku klesla o 2,75 procenta na 23 426 korun. Důvodem může být podle společnosti Profesia CZ, která analyzovala průměrné mzdy podle vlastnictví a velikosti společnosti, vyplácení mimořádných odměn už koncem loňského roku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak z analýzy vyplynulo, nejlepší mzdu mají zaměstnanci velkých zahraničních společností, nejméně naopak dostávají zaměstnanci sdružení s méně než deseti pracovníky.

Podle údajů z Českého statistického úřadu docházelo během prvních tří čtvrtletí loňského roku ke zpomalování růstu průměrných mezd, avšak v posledním kvartále průměrná mzda vzrostla o 3,7 procenta. Příčinou bylo vyplácení mimořádných odměn vysoce příjmovým skupinám o čtvrtletí dříve, než bývá zvykem. Společnosti k tomu přistoupily vzhledem ke změnám v daňové legislativě, které vešly v platnost od ledna 2013.

Nejvíc u soukromých zahraničních společností

Nejlepší mzdy jsou u soukromých zahraničních společností, kde na výplatních páskách zaměstnanci najdou v průměru 30 347 korun. Na opačné straně jsou zaměstnanci sdružení, kteří berou o 10 000 korun méně.

„Průměrná mzda meziročně nejvíce poklesla u společností s družstevním vlastnictvím (–11 procent), u soukromých zahraničních společností (–3 procenta) nebo sdružení (–3 procenta). Mzdy se nezměnily u soukromých domácích společností. Mírný nárůst byl zaznamenán u státních a obecních institucí (3 procenta), kde lze předpokládat, že nebyly vypláceny mimořádné odměny již loni,“ sdělila Kateřina Jaroňová z portálu Profesia.cz.

Čím větší společnost, tím větší mzda

Podle Jaroňové platí, že čím větší společnost, tím vyšší průměrná mzda – a naopak. Nejvíce berou lidé ve společnostech s více než 1000 zaměstnanci, v prvním čtvrtletí 2013 to bylo 28 555 korun, což je o čtyři procenta méně než před rokem. Ve firmách, kde kolektiv tvoří méně než 10 zaměstnanců, je průměrná mzda o 8500 korun nižší.

„Největší meziroční pokles ve výši pěti procent zaznamenaly společnosti s 251 až 1000 zaměstnanci, kde každý šestý byl nižší a střední manažer a každý čtvrtý kvalifikovaný technický zaměstnanec,“ připomněla Jaroňová. Jedná se tedy o lidi, kteří dostávají na výplatní pásce nejvíce, a mohlo zde dojít k vyplacení vysokých odměn již ke konci roku 2012. „Nejméně klesla mzda, konkrétně o jedno procento, lidem z firem do 20 zaměstnanců,“ doplnila Jaroňová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám