Hlavní obsah

Sazka se stane partnerem Českého olympijského výboru

Praha
Aktualizováno

Sazka sázková kancelář se stane oficiálním partnerem Českého olympijského výboru (ČOV) a sportovci by od ní měli dostat v následujících čtyřech letech 25 až 30 miliónů korun. Uvedly to zdroje ze Sazky a z ČOV.

Foto: Milan Malíček, Právo

Budova Sazky

Článek

„Sazka se skutečně stává partnerem Českého olympijského výboru. Nebude to však jen jedno partnerství, ale bude jich více. Půjde o spolupráci na delší období za řádově desítky miliónů korun,“ řekl zdroj obeznámený s jednáním.

Podle kuloárních informací by Sazka měla být takzvaným oficiálním partnerem, podobně jako RWE, Česká pošta, Česká pojišťovna, Lesy ČR a dodavatel sportovního zboží Alpine Pro. Jejich příspěvky do pokladny ČOV se pohybují mezi 25 až 30 milióny korun během čtyřletého cyklu.

Generálními partnery jsou ČEZ, automobilka Škoda Auto a pivovar Pilsner Urquell, jejichž příspěvek je odhadován až na 40 miliónů. Čtvrtého generálního partnera, jímž byl dříve RWE, olympijský výbor zatím hledá.

Od miliard k insolvenci

Sazka v minulosti dávala českému sportu více než miliardu korun ročně. Po problémech s financováním hokejové haly se v roce 2011 dostala do insolvence.

Přestože její loterijní byznys za 3,8 miliardy korun koupily skupiny PPF a KKCG a založily novou společnost Sazka sázková kancelář, část veřejnosti si Sazku spojuje se zkrachovalou společností. I proto firma investuje do marketingu a reklamy. Milióny korun vkládá také do sponzoringu sportovců.

Loterijní společnost je nyní vlastněna skupinou KKCG, která loni v prosinci za nezveřejněnou částku koupila podíl PPF. Podle generálního ředitele firmy Roberta Chvátala jsou předběžné výsledky za loňský rok srovnatelné s předinsolvenčním rokem 2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám