Hlavní obsah

Nejstarší cestovka na světě zruší 2500 pracovních míst

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Cestovní kancelář Thomas Cook oznámila zrušení 2500 pracovních míst ve Velké Británii. Informovala o tom stanice BBC s tím, že jde o pokus oživit ziskovost cestovky se 172letou tradicí. Kancelář je nejstarší na světě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dalším krokem bude uzavření 195 z celkem 1069 prodejních míst. Již dříve bylo uzavřeno 149 poboček. „I po těchto krocích budeme mít i nadále největší síť prodejních míst ve Spojeném království,“ sdělila cestovní kancelář.

Thomas Cook zaměstnává v Británii a Irsku celkem 15 500 lidí. Za poslední finanční rok, který skončil v září, vykázala ztrátu před zdaněním ve výši 485 miliónů liber (přes 14 miliard korun). Důvodem ztráty je podle cestovky „obtížné obchodní prostředí“ a vyšší náklady na pohonné hmoty.

Cestovka založená ještě před polovinou 19. století se dostala do potíží v roce 2011 kvůli masivním nepokojům na Blízkém východě a v severní Africe, konkrétně v Egyptě a Tunisku. Dalším důvodem je finanční krize, kvůli níž lidé více šetří, mimo jiné i na zájezdech a dovolených.

Reklama

Výběr článků

Načítám