Hlavní obsah

Škoda Auto spustila lisovací linku za 1,7 miliardy, sází na ekologii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Automobilka Škoda Auto v továrně v Mladé Boleslavi spustila provoz ekologické lisovací linky, která bude vyrábět součásti pro octavie, rapidy a později i pro další modely. Automobilka do nové výrobní linky investovala přes 66 miliónů eur (téměř 1,7 miliardy korun).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Automobilka Škoda Auto spustila provoz ekologické lisovací linky.

Článek

Hlavní výhoda nového zařízení spočívá v tom, že je jednodušší pro obsluhování a jdou na ní lépe upravit procesy k výrobě aut. Ročně dokáže vyrobit kolem 4,4 miliónu dílů.

Škoda Auto nový lis pořídila kromě jiného kvůli tomu, že chce letos postupně uvést na trh osm nových modelů. Linka dokáže vylisovat nové tvary různých částí včetně karoserie, které budou právě na nových autech.

Jak uvedl mluvčí automobilky Jozef Baláž, bude podobné zařízení brzy spuštěno v dalších továrnách koncernu, a to v maďarském Györu, kde je továrna Audi, a na Slovensku v Bratislavě, kde se vyrábějí volkswageny.

Podle automobilky je to v současnosti nejmodernější lis svého druhu. Výměna nářadí na něm třeba trvá tři minuty oproti dřívějším 14 minutám. Automobilka zařízení pořídila v rámci své ekologické strategie, kdy chce do roku 2018 zlepšit šetrnost výroby k životnímu prostředí o 25 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám