Hlavní obsah

Trnavská automobilka PSA přeruší výrobu i v březnu

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trnava

Trnavská automobilka PSA Peugeot Citröen přeruší v březnu výrobu na čtyři dny z důvodu poklesu prodeje nových aut. Obdobným způsobem postupuje továrna i v únoru.

Foto: archiv Pravo, Právo

Ilustrační foto

Článek

Zaměstnanci zůstanou v březnu doma tři pátky a jeden čtvrtek. „Za nevýrobní den dostaneme pouze 65 procent platu. Měsíčně tak ztrácím padesát až sto eur. Mám úvěr a hypotéku, dost mě to zasáhne,“ cituje server sme.sk jednoho ze zaměstnanců automobilky.

„Před nedávnem jsem se stal otcem a výdaje se mi zdvojnásobily. Vnímám to i pozitivně, aspoň můžu trávit víc času s rodinou,“ říká jeho kolega. Vedení trnavské automobilky prodloužilo o týden také celozávodní dovolenou. „Doposud jsme měli dva týdny volna v srpnu, nyní budeme mít volno i mezi svátky na konci roku,“ dodává nejmenovaný muž.

Mluvčí automobilky Peter Švec potvrdil, že nevýrobní dny budou i v březnu, ale volno mezi svátky označil za běžný postup. „Jedná se o letní a zimní odstávku, respektive údržbu výrobních technologií. Tak to funguje každý rok od vzniku továrny,“ uvedl mluvčí.

Trnavská automobilka PSA Peugeot Citröen vyrobila loni 215 000 vozidel. V závodě pracuje 3500 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám