Hlavní obsah

Na pranýři přistála plesnivá pizza nebo datle s mrtvými škůdci

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Adventní nadílku potravin s označením „nebezpečné“ v tomto týdnu zastupuje na webu potravinynapranyri.cz už tradičně pestrá škála. Namátkou se jedná o plesnivou pizzu, datle s mrtvými škůdci nebo špenát s nadměrným množstvím pesticidu.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Plesnivá pizza

Článek

Pizzu se šunkou, slaninou, sýrem a pikantním olejem původem ze Španělska objevila kontrola v pražské prodejně Albertu. „U výrobku byla patrná plíseň viditelná pouhým okem,“ uvádí se na webu s tím, že vůně výrobku byla nepřirozená, hnilobná. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování.

Také Atlantické sardinky ve vlastní šťávě s přídavkem oleje původem z Lotyšska, které kontrola odhalila v opočenské Vlastě, byly zkažené. „Výrobek vykazoval nepříjemnou, páchnoucí vůni po kažení. Chuť výrobku byla nepříjemná, štiplavá, nakyslá, po rozkladu a kažení,“ připomíná web.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Sušené datle s peckou z Alžírska nalezené v českobudějovickém Tesku zaskočily kontrolu přítomností mrtvých škůdců a viditelnými stopami jejich působení, konkrétně šlo o exkrementy.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Špenát od pěstitele Hanka Mochov pro změnu obsahoval nadměrné množství reziduí pesticidu azoxystrobinu.

Další podrobnosti si přečtěte ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI). Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám