Hlavní obsah

Pohled na letiště Václava Havla z ptačí perspektivy

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Soukromý přelet nad největším pražským letištěm je kvůli rušnému provozu velmi komplikovaná záležitost. Z hlediska bezpečnosti a organizace se nejedná o lehký úkol.

Letecké záběry na letiště Václava HavlaVideo: Miroslav Kovář, Novinky

 
Článek

Pilot malého čtyřmístného letadla dostal povolení na šestiminutový přelet mezi vzlety a přistáními dopravních letadel. Z ptačí perspektivy je vidět kompletní areál letiště. Všechny odletové haly, terminály, ale i letadla, čekající na nástup pasažérů.

Impozantně pak působí spletence nájezdových a vzletových a přistávacích drah. Letiště Václava Havla má mimo jiné i čtyři místa pro přistání vrtulníků, tzv. heliporty.

Letiště je rozlišováno na budovu nového letiště - Terminál Sever a starší část -  Terminál Jih. Sever obsahuje Terminál T1, který slouží k letům mimo schengenský prostor a Terminál T2 k letům v něm.

Terminály T3 a T4 slouží pro soukromé, charterové a VIP lety. Mimo jiné obsluhují i leteckou taxislužbu.

Bývalé mezinárodní letiště Ruzyň, nyní mezinárodní letiště Václava Havla, ročně odbaví 11 - 12 miliónů cestujících a má více než 2 000 zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám