Hlavní obsah

Další Boieng 787 má problémy s motory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Stroje Boieng 787 Dreamliner trápí problémy s motory. Jen dva měsíce poté, co jednomu při testu motor selhal, objevili ve čtvrtek američtí letečtí inspektoři praskliny na turbíně motoru General Electric GEnx-1B na jiném dreamlineru, uvedla CNN.

Foto: Anthony Bolante , Reuters

Boeing 787 Dreamliner

Článek

Inspektoři praskliny zjistili při nařízené kontrole všech motorů řady GEnx. Neuvedli ale žádné další podrobnosti kromě toho, že motor byl namontován na letadle, které ještě nevzlétlo.

Letos 28. července při popojíždění na letišti v Charlestonu v Jižní Karolíně vadný motor zapálil porost u ranveje. Další problém s motory řady GEnx byly zaznamenány minulé září v Šanghaji u verze GEnx-B namontované na Boeingu 747. Ten při startu náhle ztratil tah. Turbína u něj ale neměla žádné praskliny.

Dreamlinery měli už dříve problémy s motory, ale týkalo se to strojů vybaveným motory Rolls-Royce Trent 1000. Japonské aerolinky ANA musely pět strojů odstavit.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám