Hlavní obsah

Hon na závadný alkohol: SZPI poslala do terénu všechny své inspektory

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Brno

V souvislosti s úmrtími na otravu metanolem varuje Státní potravinářská a zemědělská inspekce (SZPI) před nákupem a konzumací podezřelého alkoholu, a to nejenom rozlévaného. V terénu je všech 215 inspektorů SZPI, řekl Novinkám mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Počet obětí otrav metanolem stoupl v úterý na sedm osob.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

SZPI od minulého pátku intenzivně kontroluje prodejce alkoholu. Během víkendu následně inspekce rozšířila kontroly na celou Českou republiku. „V současné době je v terénu všech 215 inspektorů, jimiž SZPI disponuje,“ sdělil Kopřiva s tím, že k úterku bylo provedeno přes 400 kontrol.

„Tomuto mimořádnému případu je ze strany inspekce věnována prvořadá pozornost, ve srovnání s nekrizovou situací se počet kontrol alkoholu zvýšil několikasetnásobně,“ informoval Kopřiva.

Inspektoři se zaměřují zejména na kontrolu dokumentace, při jakémkoli podezření odebírají vzorky. Inspektoři kontrolují hlavně tržnice, stánky a menší prodejny, vyloučeny však nejsou ani kontroly velkých prodejen.

„V současné chvíli se vzorky rozborují v laboratoři SZPI. Výsledky očekáváme ve středu,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám