Hlavní obsah

Vypil jsem dvě deci rumu, chutnal divně, řekl muž, který oslepl

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

V kauze rozsáhlé otravy metylalkoholem z Havířova, který zabil již tři lidi a několik dalších oslepil, promluvil jeden z přiotrávených pacientů. Muž, který leží na jednotce intenzivní péče havířovské nemocnice, patřil podle svých slov k pravidelným zákazníkům jedné z místních trafik, kde si kupoval stáčený alkohol.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Stánek v Havířově, ve kterém policisté zajistili pochybné barely s alkoholem.

Článek

Muž je sice na rozdíl od dalších tří pacientů, kteří leží v Havířově, z nejhoršího venku, přišel ale o zrak. Podle lékařů budou následky trvalé.

„Vypil jsem dvě deci rumu. Měl nějakou divnou chuť,“ vzkázal muž Právu po primáři interního oddělení. „Pacient tvrdí, že ve stánku si alkohol kupoval i v minulosti, nikdy dříve ale po něm neměl problém,“ řekl primář Jan Ürge.

Podle dostupných informací pacient vypil alkohol doma nejspíš sám a poté, co začal mít problémy se zrakem a další příznaky, obrátil se na lékaře.

V havířovské nemocnici v současné době leží čtyři lidé - dva muži a dvě ženy. Tři pacienti jsou v bezvědomí a všem hrozí, že oslepnou. Někteří se ani probudit nemusí a nelze vyloučit, že budou velmi dlouhou dobu v kómatu.

Reklama

Výběr článků

Načítám