Hlavní obsah

Aeroflot láká v Bruselu do Moskvy. Na plakátech jsou balistické rakety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Ruské aerolinky Aeroflot lákají obyvatele Bruselu do Moskvy za pomoci plakátů, na kterých jedou vojenská auta vezoucí balistické rakety. Na svém internetovém portálu o tom informoval britský The Daily Telegraph.

Foto: Repro telegraph.co.uk

Plakát láká na auta s balistickými střelami.

Článek

Reklama Aeroflotu s heslem „Objevte Rusko“ na první pohled vypadá zcela mírumilovně - jde o záběr chrámu Krista Spasitele a řeky Moskvy z ptačí perspektivy. Nicméně při bližším pohledu cestující v bruselském metru, kde se plakáty objevily, zjistili, že po břehu řeky jede konvoj s mezikontinentálními balistickými raketami.

Rusko světu pravidelně ukazuje svoji vojenskou techniku během přehlídek k příležitosti 9. května.

„Toho si nejde nevšimnout, rakety tam jasně jsou,“ řekl jeden z cestujících v bruselské podzemní dráze. „Jen těžko si lze představit, že jde o chybu,“ dodal. Reklamy se objevily hlavně v bruselské diplomatické čtvrti.

Europoslanec Martin Callanan, šéf konzervativní frakce, řekl, že plakáty jsou „buď chyba, nebo špatně zakamuflovaná putinovská propaganda“. „Pokud Aeroflot nechtěl vyslat žádný politický signál, měl by reklamy odstranit. Pokud jednal jako zástupce Putina, měla by EU dát jasně najevo, že se nehodlá nechat zastrašit,“ myslí si Callanan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám