Hlavní obsah

RegioJet zvyšuje počet vlaků z Prahy na Ostravsko na celkových osmnáct

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Společnost RegioJet, patřící do impéria podnikatele Radima Jančury, rozšíří od 1. září počet spojů mezi Ostravskem a Prahou na celkový počet 18, tedy devět spojů v každém směru. Informoval o tom mluvčí skupiny Aleš Ondrůj.

Článek

Nově pojedou z Havířova vlaky brzy ráno ve 4.27 hodin denně kromě neděle a dále pak dopoledne v 10.27 hodin v každý všední den.

Z Prahy bude nově odjíždět vlak ve všední dny ráno v 5.33 hodin a dále pak s odpoledním odjezdem ve všední dny a neděli ve 14.33 hodin.

„Do prodeje (jízdenek) nasadí RegioJet nové spoje ve druhé polovině měsíce srpna,“ uvedl Ondrůj.

„Žluté vlaky“ přepraví podle statistik na trase mezi Prahou a Ostravskem denně zhruba 3400 cestujících, což je za měsíc více než 100 000 zákazníků. „Za deset měsíců provozu vlaky IC RegioJet přepravily již více než 700 000 cestujících a jejich počet neustále roste – a to i během letních prázdnin,“ pochlubil se Ondrůj.

Po zavedení nových spojů od září plánuje RegioJet přepravovat na trase mezi Ostravskem a Prahou podle Ondrůje až 4500 cestujících denně a postupně se plánuje stát hlavním železničním dopravcem na trase Ostravsko – Praha. Konkurence mu však kromě Českých drah vyvstane od prosince rovněž ve zlatočerných švýcarských soupravách přepravce Leo Express. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám