Hlavní obsah

Zájezdy do Bulharska pokračují bez přerušení

Právo, bor

I po středečním teroristickém útoku na letišti v Burgasu vypravují české cestovky zájezdy do Bulharska podle původních plánů. Uvedly to jednotlivé oslovené cestovky.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Bulharska

Článek

„Ráno a v poledne odletěla z Prahy a z Ostravy dvě letadla s našimi zákazníky. Původně směřovala do Burgasu, ale vzhledem k okolnostem byla přesměrována do Varny,“ řekl Právu mluvčí CK Čedok Tomáš Brejcha.

„Večer vypravujeme třetí letadlo z Brna a je možné, že to již přistane v Burgasu, protože tamní letiště by se mělo otevřít dnes vpodvečer,“ dodal mluvčí cestovky, která má nyní v Bulharsku přes tisíc lidí.

„Nejbližší let do Burgasu máme naplánován na sobotu, takže to, co se ve středu stalo, se nás bezprostředně netýká,“ řekl Právu mluvčí CK Alexandria Petr Šatný. „V Bulharsku teď máme více než tři a půl tisíce zákazníků. Delegáti je informují o tom, co se stalo, a ujišťují je, že jejich dovolené se to nijak nedotkne,“ doplnil Šatný.

Ty, kteří místo v Burgasu přistanou ve Varně a směřují na Slunečné pobřeží, nebo ještě dál na jih, čeká cesta po silnici přes hory. Na Slunečné pobřeží to mají z Varny asi o 60 km dál než z Burgasu a do Primorska zhruba o 120 km dál.

Představitelé obou cestovek shodně řekli, že zákazníci se na momentální situaci v Bulharsku ptají, ale zájezd dosud nikdo nezrušil. Bulharsko je letos u nás jednou z nejvíce prodávaných prázdninových oblastí.

Reklama

Výběr článků

Načítám