Hlavní obsah

Staropramen už má definitivně nového vlastníka, koupě byla dokončena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Denver/Montreal

Severoamerická pivovarnická skupina Molson Coors Brewing Company, jedna z největších na světě, dokončila převzetí skupiny StarBev, jejíž vlajkovou lodí jsou tuzemské Pivovary Staropramen. Svou novou divizi devíti pivovarů přejmenovala na Molson Coors Central Europe. Jejím generálním ředitelem se stal Mark Hunter, jenž doposud vedl pobočku Molsonu pro Velkou Británii a Irsko.

Foto: Staropramen

Nové lahve od Staropramenu

Článek

„Máme velkou radost z dokončení této akvizice, která podstatně posílí náš růstový profil a rozšíří naše portfolio prémiových značek,“ řekl prezident a generální ředitel společnosti Molson Coors Peter Swinburn.

Evropská komise začátkem června povolila Molson Coors koupi StarBev od investiční společnosti CVC Capital Partners. Obě firmy se na obchodu dohodly již v dubnu. O StarBev usiloval těsně předtím i japonský výrobce piva Asahi. Transakce za 2,65 miliardy eur (asi 67 miliard korun) prý neohrozí konkurenční prostředí na trhu.

Středoevropská pobočka Molson Coors zaměstnává přibližně 4100 lidí. Provozuje devět pivovarů a působí na trzích Česka, Srbska, Chorvatska, Rumunska, Bulharska, Maďarska, Černé Hory, Bosny a Hercegoviny a Slovenska.

Pivovary Staropramen jsou za Plzeňským Prazdrojem dlouhodobě dvojkou na českém pivním trhu, na němž mají zhruba 15procentní podíl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám