Hlavní obsah

Veterináři odhalili v Praze sklad potravin nejasného původu

– Praha
Novinky, pit

Inspektoři Městské veterinární správy v Praze ve spolupráci odhalili v pátek v Praze-Libuši nepovolený sklad potravin. Uvedl to mluvčí Státní veterinární inspekce Josef Duben. Zboží bylo určeno pro tržnici SAPA.

Foto: Novinky

Mezi potravinami byly i krevety. Ilustrační foto.

Článek

„Celkem 6300 kilogramů mraženého zboží, jako ryby pangasius, krevety a vepřové žaludky, zde bylo podnikatelem cizí státní příslušnosti uchováváno v podmínkách, které nesplňují stanovené veterinární hygienické požadavky,“ informoval Duben.

Majitel v době kontroly nebyl podle mluvčího schopen doložit původ zboží. S potravinami majitel nemůže nakládat až do předložení nabývacích dokumentů. „V případě, že majitel doklady nepředloží ve stanoveném termínu, budou potraviny neškodně odstraněny na jeho náklady jako zboží neznámého původu,“ sdělil Duben.

Podnikatele také čeká zahájení správního řízení o pokutě za nedovolené podnikání. „Podle prvního vyjádření majitele bylo toto zboží dopraveno z Vietnamské republiky přes letiště Praha-Ruzyně a z nepovoleného skladu potravin mělo být dodáváno do tržnice SAPA v Praze 4-Písnici,“ informoval Duben.

Reklama

Výběr článků

Načítám