Hlavní obsah

Skupina GE Money loni zvedla čistý zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skupina GE Money, do které patří GE Money Bank a GE Money Auto, zvýšila loni konsolidovaný čistý zisk o sedm procent na 4,39 miliardy korun. Čistý zisk všech tuzemských bank nicméně podle údajů České národní banky v loňském roce klesl o čtyři procenta na 53,4 miliardy korun.

Článek

Celková aktiva skupiny činila ke konci roku 2011 téměř 141 miliard korun. Vklady klientů klesly o tři procenta na 106,8 miliardy korun a úvěry poskytnuté klientům se snížily o necelé procento na 118 miliard korun. Kapitálová přiměřenost stoupla na 17 procent.

Loni skupina GE Money otevřela v Česku 13 nových poboček, a navýšila tak celkový počet poboček na 253. Počet bankomatů zvýšila na 690. Celkový počet klientů meziročně klesl na 1,05 miliónu a počet depozitních účtů mírně stoupl na 1,17 miliónu.

Skupina GE Money Česká republika je součástí GE Capital, globální finanční divize společnosti General Electric. GE Money Bank patří v Česku ke středně velkým bankám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám