Hlavní obsah

Ve Škodovce zakopali válečnou sekeru, mzdy stoupnou o pět procent

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Zaměstnanci automobilky Škoda Auto se mohou těšit na zvýšení tarifní části mzdy o pět procent a další mnohatisícové bonusy. Vedení firmy se domluvilo po 16. kole jednání s odbory na nových podmínkách odměňování. Stávková pohotovost, kterou odboráři vyhlásili, tak mohla být zrušena.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Po čtvrtečním vyjednávání, na němž dala firma svou poslední nabídku, a odboráři na ni kývli, v pátek obě strany zveřejnily nové platební podmínky. Nejdůležitější tarifní část mzdy se zvýší o pět procent, všichni zaměstnanci dostanou variabilní část bonusu 20 000 korun, spojený s dobrými hospodářskými výsledky firmy. Příplatek na penzijní pojištění bude 800 korun měsíčně a zvyšují se i další příplatky, například za práci ve směnách.

"S výsledkem vyjednávání šla společnost až na samou hranici možného. Rekordní prodejní a finanční výsledky, kterých jsme v roce 2011 společně se zaměstnanci dosáhli, se proto promítly i do kolektivního vyjednávání," sdělil Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti Škoda Auto odpovědný za oblast řízení lidských zdrojů.

Podle Wojnara se společně s odbory při zodpovědném vyjednávání podařilo uzavřít férovou dohodu, která bude zaměstnance motivovat, ale současně zaručí konkurenceschopnost a další vývoj značky Škoda.

Firma zaměstnává přes 26 000 zaměstnanců, jejich průměrná mzda činila v uplynulých letech přes 32 000 měsíčně.

Reklama

Výběr článků

Načítám