Hlavní obsah

Tržby Babišova Agrofertu stouply na rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nekonsolidované tržby skupiny Agrofert Holding podnikající v zemědělství, potravinářství, chemickém průmyslu a lesnictví loni podle předběžných výsledků vzrostly o 24,5 procenta na rekordních 182,5 miliardy korun. Podle majitele společnosti Andreje Babiše dosáhl Agrofert tohoto výsledku díky pokračujícím akvizicím a příznivým cenám komodit.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Agrofertu Andrej Babiš

Článek

V uplynulém roce Agrofert Holding pokračoval v expanzi, když koupil například největší tuzemské pekárny United Bakeries, masokombinát Procházka Holding či významného obchodníka s masem a živými zvířaty Animalco. Skupina loni také vstoupila do lesnictví koupí skupiny Wotan.

Mateřská společnost skupiny Agrofert vznikla v lednu 1993 jako společnost s ručením omezeným, v následujícím roce se transformovala na akciovou společnost. Zpočátku byla společnost zaměřena na obchod s hnojivy na českém trhu. Postupně rozšířila svůj obchodní záběr o zemědělské komodity, potraviny, pesticidy, chemikálie, suroviny a pohonné hmoty.

Majitel Agrofertu Andrej Babiš bývá označován za jednoho z nejvlivnějších a nejbohatších podnikatelů v Česku. Loni jej americký časopis Forbes na svém žebříčku miliardářů zařadil na 937. místo s odhadovaným majetkem jedné miliardy dolarů (asi 20 miliard korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám