Hlavní obsah

Plyn s listopadem podražil až o pět procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti RWE Transgas a Pražská plynárenská ode dneška dnes opět zvyšují ceny plynu. Jejich zákazníci zaplatí o zhruba tři až pět procent více. Firmy letos zdražovaly plyn již několikrát, společnost E.ON chystá zvýšení cen v prosinci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

RWE Transgas zdražuje dnes zemní plyn pro domácnosti o 5,2 procenta. Průměrné domácnosti, která využívá plyn na vaření, ohřev vody a vytápění, vzrostou měsíční náklady o zhruba 80 korun. Zákazníci, kteří na zemním plynu pouze vaří, si měsíčně připlatí šest korun.

Domácnost využívající plyn od Pražské plynárenské pro vaření, ohřev vody a topení se spotřebou 19 MWh ročně zaplatí o 65 Kč víc než dosud, to znamená nárůst o 3,72 procenta. Firma zdražovala již v říjnu.

Na evropském trhu plynu se přitom letos zvýšil přebytek nabídky nad spotřebou a podobný stav by měl podle analytiků, které citovala agentura Reuters, přetrvat v příštím roce. Plynárenské společnosti v řadě zemí Evropy podle Reuters k nelibosti spotřebitelů dál zvyšují ceny pro konečné odběratele, přestože velkoobchodní ceny klesají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám