Hlavní obsah

Dellu vzrostl čtvrtletní zisk, tržby za celý rok ale očekává nižší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisko

Americký výrobce počítačů Dell hospodařil ve druhém čtvrtletí s čistým ziskem 890 miliónů dolarů (asi 15,1 miliardy korun), což je meziroční nárůst o více než 63 procent. Firma ale snížila výhled na celý fiskální rok, jak uvedla agentura Reuters.

Foto: Novinky

Notebook od Dellu

Článek

Dellu k zisku ve druhém čtvrtletí pomohly vyšší výdaje na informační technologie, a to jak ze strany firemního sektoru, tak ze strany státu. Americké podniky po recesi výrazně zvýšily zisky, jejichž část věnovaly do modernizace počítačového vybavení.

Tržby se ale zvýšily pouze o procento na 15,66 miliardy dolarů (asi 265,9 miliardy Kč). Trh byl optimističtější a předpokládal, že tržby se zvýší na 15,75 miliardy dolarů.

Více než čtvrtletním výsledkům ale investoři věnovali pozornost tomu, s jakými Dell počítá tržbami na celý fiskální rok 2012. Dell výhled zhoršil a nyní předpokládá, že tržby se zvýší o jedno až pět procent. To znamená, že by se měly pohybovat od 62,1 miliardy do 64,6 miliardy dolarů. Fiskální rok firmě skončí v lednu 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám