Hlavní obsah

Mexické aerolinky přelétly Atlantik poprvé s pohonem na biopalivo

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexico City

Mexická letecká společnost Aeromexico uskutečnila v pondělí první komerční dálkový let za použití biopaliva. Letoun Boeing 777-200 vzlétl z mexické metropole Mexico City a po 11 hodinách dosedl na letišti ve španělském hlavním městě Madridu. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Mexiku odbavili první letadlo na světě poháněné biopalivem Video: Reuters

 
Článek

Na palubě letadla se nacházelo přibližně 200 cestujících. Palivo ze 70 procent tvořila běžná směs a z 30 procent šlo o biopalivo místní výroby z keře jatropha.

„Aeromexico se stane první společností na světě, která k letům s cestujícími bude používat biopalivo,“ sdělil před odletem generální ředitel mexických aerolinek Andres Conesa.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 777 společnosti Aeromexico Airlines po přistání na madridském letišti Barajas.

Mexický ministr životního prostředí Juan Rafael Elvira Quesada připomněl, že jeho země tímto způsobem usiluje o ochranu životního prostředí.

„Biopalivový“ let se uskutečnil rok poté, co v roce 2010 podepsaly Mexiko a Španělsko dohodu o užívání biopaliv v letectví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám