Hlavní obsah

Uzený halibut obsahoval nebezpečnou bakterii, inspekce ho stahuje

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) našli ve vzorku halibuta uzeného studeným kouřem původem z Polska nebezpečnou bakterii listeria monocytogenes. Informoval o tom mluvčí SZPI Michal Spáčil.

Foto: SZPI, Novinky

Uzený halibut obsahuje nebezpečné bakterie.

Článek

„Výrobek byl prodáván obchodním řetězcem Kaufland,“ sdělil Spáčil. SZPI nebezpečnou potravinu zakázala uvádět do oběhu a nařídila její stažení z prodejen do distribučního centra společnosti.

Na řešení tohoto případu spolupracuje SZPI podle Spáčila se Státní veterinární správou ČR.

„SZPI v žádném případě nedoporučuje konzumaci tohoto výrobku,“ varuje Spáčil s tím, že vzhledem k datu použitelnosti (1. srpna 2011) mohou mít spotřebitelé výrobek stále doma.

Listeria monocytogenes je malá grampozitivní bakterie, která může způsobovat u lidí i zvířat infekční listeriózu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám