Hlavní obsah

Otřesné záběry týrání dobytka na indonéských jatkách - bití, proříznutá hrdla, mučení

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra

Austrálie pozastavila vývoz živého skotu do jedenácti indonéských jatek kvůli nehumánnímu zacházení se zvířaty. Navíc chce přezkoumat zakázku v hodnotě 320 miliónů australských dolarů. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Otřesné záběry týrání dobytka na indonéských jatkách - bití, proříznutá hrdla, mučeníVideo: Reuters

 
Článek

Australská televize v pondělí odvysílala drsné záběry, co vše podstupují zvířata před porážkou. Na základě toho začali členové australského parlamentu požadovat zavedení opatření proti vývozu do této země.

„Je to nechutné a nehumánní,“ nechal se slyšet australský ministr zahraničí Kevin Rudd. „Je to hrozné zacházení, naprosto nepřijatelné,“ vyjádřil se v podobném duchu člen tamního parlamentu Kelvin Thomson.

Austrálie vyváží ročně do Indonésie asi půl miliónu kusů dobytka, což představuje zhruba 60 procent jejího obchodu s tímto artiklem. Indonésie je pro Austrálii 13. největším exportním partnerem, v roce 2010 dosáhl obousměrný obchod výše 9,8 miliardy dolarů.

Australský trh s živými zvířaty je navíc druhým nejvýznamnějším pro region Blízkého východu.

V letech 1991 až 2000 zakázala australská vláda vývoz skotu a ovcí do Saúdské Arábie, když stovky zvířat uhynuly během cesty kvůli naprosto nevyhovujícím přepravním podmínkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám