Hlavní obsah

Provozovatel O2 areny podal sám na sebe insolvenční návrh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Představenstvo akciové společnosti Bestsport, která provozuje multifunkční halu v pražských Vysočanech (O2 arenu), podalo vlastní insolvenční návrh na společnost. Uvedl to mluvčí Bestsportu Jan Tuna s tím, že důvodem je aktuální situace Sazky, která je od úterý v úpadku.

Článek

I po podání vlastního insolvenčního návrhu a následných krocích Bestsport podle Tuny dál plně pokračuje ve své činnosti a připravuje návrh na reorganizaci společnosti.

Důvodem podání insolvenčního návrhu je to, že Sazka je jak ručitelem závazků Bestsportu, tak i jejím největším věřitelem v souvislosti s financováním nákladů na výstavbu O2 areny. Jak Tuna zdůraznil, Bestsport i nadále v plném rozsahu plní své závazky, které má vůči obchodním partnerům, klientům, divákům a promotérům.

Společnost Bestsport podle Tuny v roce 2010 vykázala zisk přes 62 miliónů korun, který tak byl více než trojnásobný proti roku 2009. O2 arenu loni navštívilo téměř 620 000 diváků.

Hlavním majitelem Bestsportu je občanské sdružení Zelený ostrov, které vlastní akcionáři Sazky, tedy sportovní svazy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám