Hlavní obsah

Dvě soupravy City Elefant budou na Ukrajině vozit lidi na fotbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Škoda Vagonka z plzeňské skupiny Škoda Transportation dodá v roce 2012 ukrajinským drahám dvě dvoupodlažní šestivozové soupravy City Elefant nejnovější generace za téměř 40 miliónů eur (více než 960 miliónů korun). Jak uvedl generální ředitel Škody Transportion Josef Bernard, soupravy budou vozit cestující při mistrovství Evropy ve fotbale v červnu 2012.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vlaky budou jezdit zpočátku mezi Charkovem a Kyjevem a později na trase Charkov – Doněck. Ukrajina s významnou železniční sítí se podle Bernarda stává pro Škodovku velmi významným partnerem a je "velmi pravděpodobné, že bude mít zájem o další soupravy".

Díky této zakázce se Škoda vrací na další tradiční trh. Na ukrajinských železnicích jezdí stále několik set lokomotiv z Plzně a dodnes mají podle Bernarda výbornou pověst.

"O širokorozchodné City Elefanty je zájem nejen na Ukrajině. Důvodem jsou velmi dobré technické parametry, vyšší kapacita, rapidní zlepšení komfortu pro cestující, ale také především zkušenosti s velmi dobrou kvalitou a provozuschopností v Litvě, Česku a nově na Slovensku," řekl Bernard.

V ČR a na Slovensku jezdí jednotky poloviční se třemi vozy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám