Hlavní obsah

Česká pošta bude některé balíky doručovat už v den podání

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká pošta (ČP) na některých pobočkách nabízí lidem, že balík, který podají do desáté hodiny dopoledne, přijde adresátovi ještě týž den. Spolehnout se na to ale stoprocentně nelze. Služba funguje jen na šesti pražských poštách. Poslat lze takto balík do tří měst, Brna, Plzně a Ostravy.

Článek

Během tohoto pilotního projektu jsou doručovány zásilky typu cenný balík do 10 tisíc korun. V současné době je možné poslat zásilku v tomto „expresním“ režimu prostřednictvím šesti vybraných pražských podacích pošt. Podle mluvčí pošty Marty Selicharové jsou i ceny "zkušební", například poslání dvoukilového balíku přijde nyní na 58 korun.

„Nově jsme se rozhodli vyzkoušet možnost doručování balíkových zásilek ještě v ten samý den, kdy byly na poště podány. Za první dny provozu tohoto pilotu jsme zjistili, že úspěšnost dodání těchto zásilek je vyšší než 70 procent,“ uvedla generální ředitelka České pošty Marcela Hrdá s tím, že to považuje za velmi dobrý výsledek.

Zásilku, kterou chce zákazník doručit ještě ten samý den, musí podat na jedné z vybraných pražských pošt do 10.00 hodin. Po té jsou tyto zásilky z podacích pošt vyzvednuty, zpracovány a speciální linkou dodány zatím do vybraných krajských měst – Brna, Plzně, Ostravy. V místě dodání jsou zásilky začleněny do odpoledního doručení a ještě týž den doručeny adresátům.

„V průběhu ledna 2011 bude pilotní projekt doručování v den podání zásilky rozšířen na všechna krajská města. Přeprava zásilek bude uskutečněna i v opačném režimu, tedy zásilky podané v krajském městě budou doručovány adresátům do Prahy,“ dodala Selicharová s tím, že stejně tak bude rozšířen počet podacích pošt pro podání v Praze.

Pošty, kde lze zásilky podat
poštaadresadoba pro podání D+0
Praha 06Hybernská 2086/15do 10.00 hodin
Praha 1Jindřišská 909/14do 10.00 hodin
Praha 4Na strži 1709/42do 10.00 hodin
Praha 412Sofijské náměstí 3406/1do 10.00 hodin
Praha 515Hábova 1516/3do 10.00 hodin
Praha 6Kafkova 102/19do 10.00 hodin
Zdroj: ČP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám