Hlavní obsah

Skoro u třetiny prodejců dušičkového zboží odhalila inspekce nedostatky

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká obchodní inspekce (ČOI) zjistila závady u téměř třetiny prodejců květin, věnců a svíček, které kontrolovala sedm dní před Památkou zesnulých. Problémem bylo nesprávně označené prodávané zboží nebo špatná informovanost zákazníků o jeho ceně. Uvedl to mluvčí ČOI Tomáš Vozáb.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle Vozába provedla inspekce v posledním říjnovém týdnu po celé republice celkem 205 kontrol provozoven a stánků, přičemž porušení právních předpisů zjistila v 58 případech.

"Nejčastěji docházelo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, kdy byly zjištěny nedostatky ve značení nabízených výrobků u 29 prodávajících. Na základě těchto zjištění byl vydán zákaz prodeje 1515 kusů výrobků v celkové hodnotě 132 869 korun," uvedl Vozáb s tím, že v dalších 19 případech prodávající náležitě neinformovali spotřebitele o ceně výrobků.

ČOI prodejcům dušičkového zboží uložila 30 pokut v celkové hodnotě 29 000 korun a s 26 kontrolovanými obchodníky zahájí správní řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám