Hlavní obsah

Letošní největší nedobrovolná dražba vynesla 340 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V největší nedobrovolné dražbě letošního roku získal obří tovární komplex v průmyslové zóně na okraji Brandýsa nad Labem nového majitele. Areál byl vydražen za 340 miliónů korun, vyvolávací cena začínala na 284,35 miliónu korun. Uvedla to dražební společnost Naxos, která dražbu zajišťovala. Jméno nového majitele nesdělila.

Foto: ČTK

Tovární komplex v průmyslové zóně na okraji Brandýsa nad Labem

Článek

V továrnách vyrábí díly pro automobilový průmysl společnost Continental Automotive Czech Republic, která zaměstnává zhruba 1500 lidí. Užitná plocha areálu činí 31 120 metrů čtverečních, celková výměra pozemků je asi 90 000 metrů čtverečních. Roční výnos z nájmu továren se pohybuje kolem 49 miliónů korun.

Dosavadní majitel pozemků, firma Cambados, má problémy se splácením úvěru a věřitel, německá banka Eurohypo, se proto rozhodla poslat pozemky do dražby. Obchodní ředitel z Naxosu Libor Nevšímal již dříve ČTK řekl, že firma Cambados musí splatit pohledávky ve výši zhruba 21 miliónů eur (asi 520 miliónů korun).

"Dražba splnila naše a předpokládám, že i klientova očekávání, rozdíl mezi nejnižším podáním a cenou dosaženou vydražením je 20 procent, a to lze jistě označit za úspěch," uvedl ohledně středeční dražby Nevšímal.

Reklama

Výběr článků

Načítám