Hlavní obsah

Kvůli povodním přišly na Liberecku o práci desítky lidí

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky lidí na Liberecku se kvůli záplavám z předešlých dní ocitly bez zaměstnání. Na pracovní úřad v Liberci se zatím evidovali kadeřnice, automechanici a majitelé malých obchodů. Lidé prý často neztrácí hlavu a věří, že se k živnosti opět vrátí.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Všichni jsou zatím přesvědčeni o tom, že chtějí podnikat, až se situace zlepší. Z osobních postřehů mých kolegů a na základě rozhovorů se starosty se zdá, že klienty prozatím neopouští optimismus,“ uvedla ředitelka tamního úřadu práce Kateřina Sadílková.

Podle ní se jen za poslední týden nahlásilo 44 lidí, kteří uvedli, že je o práci připravila povodeň. Nejčastěji jde o majitele obchůdků a jejich rodinné příslušníky. Zatím prý rozhodně nelze říci, že by nějaký zaměstnavatel hromadně propouštěl.

Mnozí lidé ztrátu živnosti či práce velmi těžce nesou. Policie na Liberecku už třetí den pátrá po sedmatřicetiletém podnikateli z Liberce, kterého velká voda připravila o živnost. Muže viděli lidé v Nové Vsi naposledy v sobotu dopoledne, jeho vůz zůstal u vyplavené provozovny a muž zmizel. Ani rodině se nehlásí.

"Ztratili jsme už i signál jeho mobilního telefonu, zřejmě se vybila baterka," řekl ČTK krajský policejní ředitel Milan Franko. Policie nasadila do hledání psy i vrtulník s termovizí, pátrání však zatím nebylo podle Franka úspěšné.

Reklama

Výběr článků

Načítám