Hlavní obsah

V Praze bude jezdit motocyklové taxi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražané a návštěvníci Prahy budou moci moci vedle klasických taxíků využívat i taxi motocykly. Mají být levnější alternativou běžných vozů taxi a zároveň umožní rychlejší přepravu v dopravních zácpách. Uvedla to společnost Taxi Moto.

Praha má novou taxislužbu - na motorce Video: Novinky

 
Článek

Provozovatel firmy Taxi Moto Jakub Marek ve čtvrtek večer řekl, že firma po dohodě s magistrátem kvůli označení motocyklů zatím přerušila činnost a o několik dnů odloží začátek fungování, aby spolu s kompetentními orgány nalezla přijatelná a současné legislativě odpovídající řešení, k provozování nové služby.

"Motorka je žlutá, má na sobě černobílou šachovnici a nápisy taxi. Podle nás je to zaměnitelné s taxislužbou, což nesmí," řekl televizi Prima vedoucí oddělení taxi pražského magistrátu Jiří Bureš.

Podobná služba funguje v Paříži, Barceloně nebo Madridu. Nástupní sazba je 15 korun a jeden kilometr cesty vyjde na 17 Kč, studenti a stálí zákazníci získají slevu. Běžné taxíky si účtují nástupní sazbu 40 korun a 28 Kč za kilometr.

Vedle přepravy osob a zavazadel až do velikosti palubního zavazadla do letadla nabízí Taxi Moto také odvoz vozidla a rovněž motocyklu majitele.

Firma v současnosti provozuje 17 motocyklů Suzuki Burgman. Vozový park chce dále rozšiřovat podle potřeby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám