Hlavní obsah

Inspekce našla závady ve čtvrtině pneuservisů a autoservisů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká obchodní inspekce (ČOI) zjistila nedostatky u zhruba čtvrtiny kontrolovaných pneuservisů a autoservisů, na které se zaměřila v březnu a dubnu. ČOI v Praze a Středočeském kraji zkontrolovala 26 autoservisů a pneuservisů, přičemž nedostatky zjistila v sedmi případech. Inspekce podnikatelům uložila sedm pokut v celkové hodnotě 12 000 korun, sdělil mluvčí ČOI Tomáš Vozáb.

Foto: Profimedia.cz

Ilusrační foto

Článek

"V jedné provozovně právnické osoby bylo zjištěno porušení zákona, kdy prodávající neumožnil převážení deklarované hmotnosti zakoupeného propan-butanu, neboť v době kontroly bylo v provozovně pouze měřidlo s neplatným úředním ověřením," uvedl Vozáb.

V šesti provozovnách prodávající řádně neinformovali o ceně nabízených servisních prací a jedna provozovna nebyla označena obchodním jménem, provozní dobou, jménem odpovědné osoby a identifikačním číslem.

"Z výsledků kontrolní akce vyplývá, že i nadále dochází k porušování obecně závazných právních předpisů. Výsledky jasně odůvodňují další provedení takto zaměřených kontrolních akcí," dodala ústřední ředitelka ČOI Jana Příhodová.

Reklama

Výběr článků

Načítám