Hlavní obsah

Automobilka Opel investuje do svého rozvoje na 11 miliard eur

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký koncern General Motors hodlá v následujících pěti letech investovat na 11 miliard eur do evropské divize Opel. Firma o tom informovala v úterý. Plán je součástí restrukturalizace společnosti.

Článek

Firma také uvedla, že stále trvá na velkém propouštění v Evropě a na uzavření továrny v Antverpách. O práci má přijít celkem 8300 lidí, jak již bylo dříve avizováno.

Automobilka doufá, že investiční plán pomůže přesvědčit evropské vlády, aby firmě poskytly miliardové půjčky. General Motors se tak chce opět vrátit k zisku a růstu na trhu. Netají se tím, že si chce půjčit na 2,7 miliardy eur. Na šedesát procent této půjčky je požadováno od německé vlády, přitom právě v této zemi chce automobilka nejvíce propouštět.

Peníze na investice budou směřovat do několika oblastí. Opel chce například v letošním roce podle BBC představit osm nových modelů a čtyři další v roce následujícím.

Navíc firma se chce stát lídrem trhu v alternativních pohonech. Kvůli tomuto cíli má společnost „agresivní“ plán pro svůj elektrický vůz Ampera.

Investice by také měly směřovat na posílení exportů na Středním východě.

Reklama

Výběr článků

Načítám