Hlavní obsah

Kellnerova úvěrová společnost chystá v Číně další expanzi

Právo, Novinky, Jakub Svoboda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Investiční skupina PPF českého miliardáře Petra Kellnera chce expandovat v Číně. Na nejlidnatějším trhu světa zřejmě brzy bude jako první zahraniční subjekt prostřednictvím své společnosti Home Credit napřímo prodávat úvěry Číňanům. Společnost má již na dosah povolení úřadů. Právu to řekl informovaný zdroj z PPF.

Článek

Kellnerova PPF by měla být letos jedna z dalších společností, která získá od Čínské bankovní regulační komise povolení na poskytování spotřebitelských úvěrů. Půjde o předběžné povolení, které je klíčové pro získání licence.

Pokud by se tak stalo, byla by česká společnost prvním zahraničním subjektem, kterému se podařilo licenci získat.

Čínská vláda se již loni na jaře rozhodla navzdory určitým obavám z možného rychlého zadlužování čínských rodin podpořit spotřebitelské financování v zemi.

Home Credit si plánuje, že by již letos prodával v městech Šen-čen, Kuang-čou či Tiencin tři tisíce úvěrů denně. V nejbližších letech podle informací Práva plánuje rovněž otevřít další pobočky v provinciích Šan-tung, Chu-nan a Čhung-čching.

Půjčují si hlavně na motorky

Již před časem musel Home Credit čekat na vyjádření úřadů také ve Vietnamu. Po získání licence se velmi rychle stal jedničkou na tamním trhu, a to za devět měsíců. Vietnamci si nejčastěji půjčují na nákup motocyklů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám