Hlavní obsah

General Motors prodá automobilku Opel kanadské Magně

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt/Detroit

Americká automobilka General Motors je rozhodnuta prodat svoji německou divizi Opel. Agentuře Reuters to ve čtvrtek sdělily dva zdroje obeznámené se současným vyjednáváním. O něco později prodej potvrdila německá kancléřka Angela Merkelová.

Foto: Sebastien Pirlet, Reuters

Článek

Automobilku Opel by prý měla získat kanadská společnost Magna. "Bude to Magna, ale s jistými podmínkami," vysvětlil jeden ze zdrojů agentuře Reuters. Vedení GM se k situaci zatím oficiálně nevyjádřilo, má tak učinit odpoledne.

Ještě před několika dny se spekulovalo, že GM nechce divizi vůbec prodat. Nepřeje si totiž, aby se její technologie dostaly do Ruska. Za kanadským výrobcem autodílů totiž stojí ruská banka Sberbank. Dalším zájemcem je investiční skupina RHJ International. [celá zpráva]

Opel v Evropě zaměstnává přes 50 tiísc lidí, z toho jen v Německu asi 25 tisíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Prodej Opelu by se nemusel konat, připustila GM

Americká automobilka General Motors nevylučuje kolaps jednání o prodeji německé divize Opel a mohla by tuto divizi zachránit sama. V takovém případě by divize...

Výběr článků

Načítám