Hlavní obsah

Pošta výrazně zlevnila doručování obřích balíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká pošta od září zvětšila rozměry balíků, které doručuje bez příplatku. Zároveň snížila příplatek za největší balíky ze 480 na 290 korun. Firma to uvedla na svých stránkách.

Článek

"Reagovali jsme na situaci na trhu. Není to dlouho, co jsme zásilky tohoto typu zdražili, protože přinášejí problémy v třídírnách. S odstupem času se ukázalo, že je lepší upravit technologie, než pozvolna přijít o výnosy ze segmentu zásilek, které mohou mít dlouhodobou perspektivu," řekl mluvčí Ivo Mravinac.

Bez příplatku je nyní možné posílat balíky pravidelného tvaru a nikoliv jen pravoúhlého jako dosud. Jejich délka se zvýšila o 30 cm na 150 cm a součet všech tří rozměrů z 200 na 240 cm. Za větší zásilky nebo balíky nepravidelného tvaru zákazník zaplatí 80 korun.

Příplatek 290 korun namísto 480 Kč pak pošta začala vybírat u pravidelných i nepravidelných balíků jejichž délka přesahuje 210 cm, ale není větší než 240 cm. Součet všech tří rozměrů může být v rozsahu 270 cm až tři metry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám