Hlavní obsah

Výhody pro stravenky se zatím rušit nebudou

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr financí Miroslav Kalousek (KDU-ČSL) už nepodmiňuje trvalé snížení daně z přidané hodnoty u restaurací tím, že současně dojde ke zrušení daňového zvýhodnění stravenek. Vyplývá to ze stanoviska, které ministr zaslal Právu v pondělí.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ministerstvo chce daňové zvýhodnění stravenek zrušit.

Článek

Kalousek podal na pondělním jednání vlády, která schválila přeřazení některých služeb náročných na lidskou práci ze základní 19procentní sazby do 9procentní, rovněž návrh na zrušení daňových výhod pro stravenky.

"Vláda však většinově rozhodla, že do Poslanecké sněmovny bude předložen pouze návrh novely zákona o DPH. Otázka daňových výjimek bude řešena novým zákonem o daních z příjmů,“ uvedl Kalousek.

Kalousek považuje za "nestvůrnou daňovou distorzi“, že máme v Čechách dvě platidla – koruny a stravenky. "Budu trvat na tom, abychom současně přestali daňově podporovat druhou měnu, tedy stravenky,“ řekl Kalousek Právu po přijetí unijní dohody o snížení DPH u některých služeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám