Hlavní obsah

Developer Orco na burze padá, akcionáři mají strach z obřích ztrát

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská burza v úterý opět obnovila obchodování s akciemi developerské společnosti Orco. Ty ihned po zahájení obchodování spadly o 23,5 procenta. Poté cenné papíry část svých ztrát umazaly a odepsaly "jen" 9,13 procenta.

Foto: Novinky

Článek

Firma v pondělí uvedla, že zveřejní své hospodářské výsledky na konci března. Původně tak měla učinit již v úterý. Důvodem posunu je situace na realitních a úvěrových trzích. Kvůli tomu bylo obchodování s akciemi bylo na žádost společnosti v pondělí zastaveno. Orco chtělo své akcie uchránit právě do konce března. To však pražská burza odmítla a obchodování v úterý otevřela.

„Vzhledem k tomu, že pominuly důvody k pozastavení obchodování s emisí akcií ORCO a emisí dluhopisů, dochází s účinností od burzovního dne 17. března 2009 k obnovení obchodování s těmito emisemi,“ uvedla burza na svých stránkách.

Orco se podle dohadů analytiků oslovených ČTK potýká s velkými finančními problémy. Odborníci očekávají, že firma bude mít za rok 2008 ztrátu přesahující 100 miliónů eur, tedy kolem 2,65 miliardy korun.

Již před časem developer oznámil, že v rámci restrukturalizace propustí na 220 lidí a uzavře některé své kanceláře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám