Hlavní obsah

Varšavská burza je nejhorším zájemcem o pražskou burzu, tvrdí její šéf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská burza cenných papírů by mohla po převzetí varšavskou burzou zcela zaniknout. Podle šéfa české burzy Petra Koblice je totiž Varšava nejhorším možným zájemcem o Pražskou burzu. Koblic to řekl ve středečních Impulsech Václava Moravce.

Článek

„Můj názor je ten, že Varšavská burza by byla pravděpodobně jediným vlastníkem, který by přivedl Pražskou burzu do situace, že by někdy v budoucnosti mohla zaniknout. Já si nemyslím, že u jiných vlastníků by toto platilo,“ řekl Koblic.

Podle jeho názoru má polská burza, co se týče aktivity v regionu spíše sestupnou tendenci. Proto by se mohlo stát, že Varšava „spolkne“ pražskou burzu a následně ji udusí.

Na začátku srpna akcionáři burzy oznámili, že je na prodej. Hodnota pražské burzy se odhaduje zhruba na pět až deset miliard korun, k prodeji by mohlo být až 90 procent akcií. Prodej nyní podle informací ČTK pokročil a bližší seznámení s podmínkami a situací na burze bylo zprostředkováno několika zvoleným zájemcům z Evropy i zámoří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám