Hlavní obsah

DHL vybuduje v Praze evropskou centrálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po osmi měsících jednání agentury CzechInvest s největší logistickou firmou na světě DHL padlo jasné rozhodnutí. Investice v řádech miliard korun na vybudování evropské centrály této společnosti míří do České republiky. Operační centrum v Praze poskytne v první fázi 500 kvalifikovaných pracovních míst.

Článek

Záměr investovat v České republice oznámili představitelé koncernu DHL v pondělí. Definitivně tak potvrdili své záměry o přesunutí aktivit z Velké Británie a Švýcarska do Česka. "Na projektu DHL je dobře vidět, že Česká republika je konečně schopná konkurovat dosavadním evropským centrům strategických služeb, jakými jsou Velká Británie, Irsko a Holandsko," sdělil generální ředitel agentury CzechInvest Martin Jahn.

Přesnou výši investice DHL nebyla prozatím zveřejněna, ale podle představitelů CzechInvestu se bude jednat o částku v řádech miliard korun. Globální ředitel informačních systémů společnosti DHL Stephen McGucking bez bližších podrobností uvedl, že společnost zvažovala nejrůznější alternativy. Rozhodnutí investovat v České republice pak podle jeho vyjádření napomohlo několik aspektů.

DHL v České republice
Společnost DHL vstoupila na československý trh prostřednictvím místního přepravce již v roce 1986 jako první expresní služba. Svou první vlastní pobočku založila v Praze v roce 1991 a dnes disponuje rozsáhlou sítí poboček a expresních center po celé České republice, kde zaměstnává přes 1700 plně vyškolených zaměstnanců.

 "Pro Českou republiku jsme se nakonec rozhodli vzhledem k dostupnosti kvalifikované a flexibilní pracovní síly, dobře vybudované a spolehlivé telekomunikační síti, dobrému leteckému spojení a také proto, že nám česká vláda prostřednictvím Ministerstva průmyslu a obchodu nabídla optimální pobídku," vyjmenoval důvody McGucking.

Evropské centrum v Praze bude špičkově vybaveným pracovištěm, které ve spojení se dvěma podobnými centry ve světě (USA a Malajsie) bude tvořit další článek na podporu aktivit DHL po celém světě. Nová evropská centrála by měla být zprovozněna do května příštího roku.

DHL vizitka
Společnost DHL, jejímž 100% vlastníkem je společnost Deutsche Post World Net, se po svém sloučení s Danzas a Euro Express v dubnu tohoto roku stala největší logistickou společností na světě. Prostřednictvím svých sesterských společností a agentů operuje DHL na všech kontinentech světa - ve 228 zemích pro ni pracuje téměř 170 000 zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám