Hlavní obsah

Stávka na německých letištích se dotkne i Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT

Německou leteckou dopravu ve středu ochromila stávka. Tamní letecká společnost Lufthansa má zrušit na 142 převážně domácích letů kvůli plánované stávce letištních zaměstnanců. Firma doporučila cestujícím, aby využili železniční dopravu. Ta má stávkovat až příští týden. Stávka bude mít dopad i v ČR.

Článek

Středeční stávka podle firmy nejvíce zasáhne služby na letištích ve Frankfurtu a Mnichově. Neměla by se však dotknout mezikontinentálních letů. "Pasažéři cestující po Německu, jejichž lety jsou zrušeny, jsou žádáni, aby použili vlak," uvedla Lufthansa. Dodala, že pro jízdu po železnici bude možné použít letenky.

Odborový svaz Verdi oznámil, že jeho členové budou ve středu na německých letištích stávkovat, aby přiměli vládu k osmiprocentnímu zvýšení mezd zhruba dvou miliónů zaměstnanců veřejného sektoru.

Problémům nyní čelí také německá železniční společnost Deutsche Bahn. Svaz německých strojvůdců (GdL) pohrozil, že příští pondělí zahájí neomezenou stávku, protože ztroskotala jednání o podrobnostech mzdové dohody.

Stávka německých letištních zaměstnanců má dopady i v České republice. Podle mluvčí ruzyňského letiště Evy Krejčí jsou některé lety z Německa zpožděny. Jeden byl dokonce zrušen.

Reklama

Související články

V Maďarsku opět nejezdí vlaky kvůli stávce

Cestovní vlakem je v Maďarsku téměř ochromeno. Tamní železničáři v pondělí opět zahájili stávku. Důvodem je požadavek na zvýšení platů. Češi cestující do nebo...

Piloti British Airways hrozí stávkou

Piloti letecké společnosti British Airways se ve čtvrtek rozhodli, že vstoupí do stávky. Nesouhlasí s projektem Otevřené nebe (OpenSkies), který připravuje...

Výběr článků

Načítám