Hlavní obsah

Čtvrtek bude dnem protestu proti bankovním poplatkům

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čtvrtek 28. února se ponese ve znamení protestu proti bankovním poplatkům. Server www.bankovnipoplatky.com chce svou iniciativou upozornit na problematiku bankovních poplatků v České republice. Z oslovených bank se k protestu přidá jen jediná.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V hlasování na serveru www.bankovnipoplatky.com si lidé vybrali, že 28. únor se má stát Dnem protestu proti bankovním poplatkům. To znamená, že by klienti finančních domů neměli provádět žádné bankovní operace.

Akci uvítala jen jedna z oslovených finančních institucí v ČR. "Iniciativa je nám mimořádně sympatická, ale máme jednu výhradu. Mrzí nás, že jde jen o jeden den, protože v mBank máme bez poplatků každý den,“ říká Jiří Báča, generální ředitel mBank.

Ta 28. únor podpoří i tím, že veškeří zaměstnanci budou mít speciální trička, která budou upozorňovat na problematiku poplatků. Ostatní banky se akci nepodpoří. „Ke dni nepřistupujeme. Nabízíme dostatek kvalitních služeb a pro zákazníky by jejich cena neměla být rozhodující. Navíc to není ani technicky možné stopnout na jeden den poplatky,“ řekl Novinkám mluvčí ČSOB Tomáš Kopecký.

Komerční banka se k této iniciativě vůbec nechce vyjadřovat, jak sdělila její mluvčí Romana Ondrušková.

I nadále probíhá hlasování o nejabsurdnější bankovní poplatek. Anketa končí se závěrem měsíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám