Hlavní obsah

Vlaky čekají výluky a změny jízdních řádů kvůli opravám

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Změna jízdního řádu a náhradní autobusová doprava od 3. března čeká na mnoho cestujících mezi Prahou a Olomoucí či Plzní a Chebem. České dráhy se změnami přicházejí kvůli pracím na železničních koridorech.

Článek

Omezení se budou týkat šesti dálkových vlaků mezi Prahou a Moravou a tři měsíce nebudou vůbec jezdit vlaky na trati z Plzně do Chebu v úseku Kozolupy - Stříbro. Zde bude nasazena náhradní autobusová doprava.

„Dále pokračuje také elektrifikace a kompletní rekonstrukce trati Letohrad - Lichkov,“ uvedl mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

Dále pokračují v pražském uzlu rozsáhlé stavební práce, proto pojedou některé dálkové vlaky v hlavním městě po nových trasách. Omezení se dočkají čtyři rychlíky mezi Pardubicemi a Prahou a jeden expres mezi Olomoucí a Prahou. „Důvodem je oprava koridorů, kterou provádí Správa železniční dopravní cesty,“ upřesnil Kubala.

Chystané změny:
Až do odvolání pojede Expres Šohaj v celé trase mezi Prahou a Veselím nad Moravou jen v pátek, sobotu, neděli a ve svátky. Od pondělí do čtvrtka pojede pouze v trase Olomouc – Veselí nad Moravou, v Olomouci bude směrem do Prahy zajištěn přípoj rychlíkem.
Vlak SuperCity Pendolino, který jede z Prahy-Holešovic v neděli a o svátcích ve 20:23, pojede nově o 30 minut později. Tento časový posun platí pro celou trasu spoje. Z Prahy tedy odjíždí ve 20:53, z Pardubic ve 21:51 a z Olomouce ve 23:10. Do Ostravy přijede pět minut po půlnoci.
Až do odvolání budou zrušeny čtyři rychlíky z Brna do Prahy a zpět v úseku Pardubice – Praha:
rychlík R 866 Brno – Praha s odjezdem z Brna v 6:46 ukončí jízdu v Pardubicích
rychlík R 868 Brno – Praha s odjezdem z Brna v 8:46 ukončí jízdu v Pardubicích
rychlík R 871 Praha – Brno s odjezdem z Prahy v 11:38 bude výchozí z Pardubic
rychlík R 873 Praha – Brno s odjezdem z Prahy ve 13:38 bude výchozí z Pardubic.
Všechny vlaky na trase Plzeň – Cheb budou v úseku Kozolupy –Stříbro nahrazeny od 7. března do 6. června autobusy. Vlaky budou jezdit podle mimořádného výlukového jízdního řádu, ve kterém je zohledněna delší jízdní doba autobusů, některé osobní vlaky nahradí mezi Plzní a Kozolupy rychlíky, které budou zastavovat jako osobní vlaky.
Rychlík „Silesia“ z Krakova do Prahy bude nově končit místo hlavního nádraží ve stanici Praha-Smíchov a zastaví v Praze-Vršovicích pro lepší přestup cestujících na hlavní nádraží.
Vlak EuroCity „Odra“ z Žiliny do Prahy nově zastaví ve stanici Praha-Vršovice.
Vlak EuroNight „Kopernikus“ z Berlína do Prahy bude nově končit už ve stanici Praha-Holešovice.
Vlak InterCity „Manažer“ z Bohumína do Prahy pojede od 3. března místo pražského hlavního nádraží do Prahy Holešovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám