Hlavní obsah

ČNB prověří firmu, která chce od lidí peníze

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká národní banka vydala v pondělí upozornění na aktivity společnosti Business Angels Investements (BAI). Ta v reklamě slibuje lidem, že vydělají, pokud firmě půjčí své peníze. Banka prověřuje, zda BAI nejedná v rozporu se zákonem.

Článek

Firma v reklamě slibuje výhodné zhodnocení vkladů. „Loni firma v reklamě uváděla, že přijímá vklad. Ty nemůže přijímat někdo, kdo od nás nemá licenci,“ vysvětlila Novinkám mluvčí ČNB Pavlína Bolfová.

ČNB v současné době prověřuje, jestli společnost BAI neshromažďuje finanční prostředky od veřejnosti v rozporu se zákonem o kolektivním investování.

„Jejich nabídka se jeví jako pochybná, ale samozřejmě se může ukázat, že mají vše dobře ošetřené. České národní bance jde jen o to, aby upozornila lidi, že případná investice není ze zákona pojištěna,“ dodala Bolfová.

Business Angels Investment je akciovou společností, která vznikla loni na jaře. Na svých internetových stránkách uvádí, že není bankou, není tedy dozorována ČNB a není pojištěná u Fondu pojištění vkladů. Její investice směřují převážně na realitní trh.

Reklama

Výběr článků

Načítám