Hlavní obsah

Komárkovo impérium chce v Rusku postavit rafinérii za miliardy

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JEKATĚRINBURG

Rafinérii na zpracování ropy a zemního plynu ve Sverdlovské oblasti v Rusku chtějí vystavit Moravské naftové doly (MND). V úterý podepsaly s ruskými partnery Memorandum, které má umožnit investici za několik miliard dolarů.

Foto: ČTK

Moravské naftové doly patří do skupiny KKCG ovládané Karlem Komárkem.

Článek

Připravovaný investiční záměr již v pondělí potvrdil Novinkám mluvčí MND Dan Plovajko. Teprve v úterý společnost oznámila podrobnosti investičního záměru.

Rafinérie by měla vyrůst u města Verkhoturye. Přípravné práce by mohly začít již v letošním roce a do provozu by podnik mohl být uveden v roce 2011. Plánovaná roční kapacita rafinérie, která bude vybavena nejmodernějšími technologiemi, má být 3,5 miliónu tun surové nafty a tři miliardy metrů krychlových zemního plynu.

Půjde o největší investici MND v historii

"Pokud bude projekt realizován, bude to další milník ve strategické expanzi Moravských naftových dolů v regionu Ruské federace. Jednalo by se o největší investiční projekt v celé historii společnosti,“ uvedl generální ředitel MND František Komárek.

Sverdlovská oblast

Leží z většiny na asijské části Uralu. Je to nejlidnatější oblast asijského Ruska s hlavním městem Jekatěrinburg. Území je bohaté na přírodní zdroje - železo, měď, zlato, platina, azbest, drahokamy či uhlí.

MND nejprve v následujících měsících provedou Due Diligence, tedy udělá analýzu podniku, zejména v oblasti práva, daní, financí, s cílem zobrazit silná i slabá místa podniku, zejména v oblasti práva, daní, financí, s cílem zobrazit silná i slabá místa firmy. Po vyhodnocení padne finální rozhodnutí a mohou být podepsány další smlouvy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám