Hlavní obsah

České dráhy budou na pokladnách prodávat letenky

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Koupit si letenku u okénka na vlakovém nádraží je vize Českých drah. Od čtvrtka začnou tuto službu nabízet na vybraných nádražích. Akce vznikla spojením ČD se společností SkyEurope. Konečná cena letenek by tak měla být dokonce nižší než na přepážce samotných aerolinií.

Článek

„Zákazník nepotřebuje ani počítač, ani platební kartu. Jednoduše zajde k pokladní přepážce a tam si vše koupí. Podmínkou je pouze současné zakoupení jízdního dokladu na spoj Českých drah, který cestujícímu umožní přepravu do nebo z tarifního bodu Praha Letiště,“ řekl Jiří Kolář, náměstek generálního ředitele Českých drah.

Na letiště je přepraví autobus ze stanice Praha Holešovice.

Ceny jednotlivých letenek jsou fixní a obsahují veškeré poplatky a taxy a místem odletu je vždy Praha. Letenky rozlišují dvě pásma, a to levnější - Milán, Brusel či Kodaň, kdy při koupi šest a více týdnů zaplatí zákazník 1290 korun.

Další je pro vzdálenější města, jako například Řím či Londýn. Zde je fixní cena stanovena na 1790 korun při nákupu šesti či více týdnů předem.

První letenky si mohou zákazníci koupit ve čtvrtek na přepážce Hlavního nádraží v Brně. Od 1.února se nabídka rozšíří o Ostrava Svinov, Pardubice hlavní nádraží či Praha Libeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám