Hlavní obsah

Neznámí pachatelé odcizili ČSOB klientská data

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Československá obchodní banka (ČSOB) v pondělí informovala, že jí neznámí pachatelé odcizili některá její klientská data. Banka to sdělila s tím, že to zjistila před velmi krátkou dobou a podala trestní oznámení na neznámého pachatele. Údaje o finančních převodech, přístupové kódy ani hesla podle banky ohroženy nejsou.

Článek

"ČSOB před velmi krátkou dobou zjistila, že neznámí pachatelé údajně odcizili její některá klientská data. V tuto chvíli je ukončeno prvotní interní šetření, které nezjistilo, že by tento incident byl důsledkem narušení IT systému zvenčí nebo že by tyto informace měly být nebo byly zneužity proti klientům. S největší pravděpodobností jde o účetní data z denní závěrky, a to k jednomu konkrétnímu dni v listopadu 2007," uvedla banka.

Odcizená data přitom podle banky nezahrnují údaje o finančních tocích ani přístupové kódy a hesla. "ČSOB zároveň nemá poznatky, že byla nějak narušena bezpečnost karetních operací ani elektronického bankovnictví," píše se v tiskové zprávě.

Banka podala trestní oznámení na neznámého pachatele, další informace zatím předávat nebude. "ČSOB zároveň poskytuje plnou součinnost Policii České republiky, aby tento případ mohl být náležitě vyšetřen. Aby nebylo ohroženo vyšetřování, ČSOB si vyhrazuje právo neposkytovat veřejnosti další informace", uvedla dnes ČSOB. Pracovníci jejích poboček jsou ale připraveni zodpovědět případně dotazy klientů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám