Hlavní obsah

O Český Telecom nemá nyní nikdo zájem

ČTK, Bedřich Choděra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V současné době neexistuje žádný zájemce, který by chtěl koupit Český Telecom. Pokud se však najde, je vláda připravena k pružné reakci. V rozhovoru pro rozhlasovou stanici BBC to uvedl ministr informatiky Vladimír Mlynář. "V tuto chvíli, konstatuji, tady žádný zájemce o koupi Českého Telecomu není. Takže zatím není komu co prodat," prohlásil.

Článek

Za příčinu považuje pokles na telekomunikačních trzích, který velké firmy odradil od další expanze. "Ta situace se může změnit a my ji velmi pečlivě sledujeme, ale odpovědně říkám, že v tuhle chvíli žádná relevantní společnost neprojevila o Český Telecom zájem," řekl ministr.

Za dobrý výsledek by považoval, pokud by se podařilo Telecom prodat do roku 2005. Vypsání soutěže je podle ministra jen jedním z modelů privatizace. "Existuje více než jenom klasický prodej 51 procent," podotkl.

Vláda by měla rozhodnout do konce roku, jakou formou bude Telecom privatizovat. "Těch variant je několik, ale není o nich ani zdaleka rozhodnuto a povede se o nich diskuse," dodal Mlynář. Vláda se naposledy pokoušela prodat Telecom loni na podzim. Ze smlouvy s konsorciem Deutsche Bank a TDC však sešlo.

Reklama

Související články

Telefonní budky mohou brzy zmizet z ulic

Nový zákon o elektronických komunikacích, který chystá ministerstvo informatiky, může ulice zcela zbavit veřejných telefonních budek. Dominantnímu operátorovi,...

Telecom: Nové ADSL bude později

Český Telecom přiznal, že zavede rychlejší připojení k internetu přes ADSL později, než původně plánoval. Zatímco v původních prohlášeních firma slibovala...

Telecom má do podzimu snížit cenu za internet

Český Telecom představí do 23. září nový návrh přístupu na internet přes telefonní linku, který by měl tuto službu výrazně zlevnit. Firma má zároveň představit...

Výběr článků

Načítám